Bu sayfayı yazdır

HEPYAŞAM'DAN HEPATİT C İLAÇLARI İÇİN SGK'YA ÇAĞRI

 

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatı verilen yeni Hepatit C ilaçlarının SGK tarafından geri ödeme kapsamına alınmasını istiyoruz.

 

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatı verilen yeni Hepatit C ilaçlarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme kapsamına alınmasını istiyoruz… Binlerce Hepatit C hastasının tedavi mağduriyetinin sonlanmasını bekliyoruz.

Dünyada Hepatit C tedavisinde devrim niteliğinde gelişmeler yaşanıyor. Yeni geliştirilen ilaçlarla, Hepatit C hastalarında tedavi başarısı %40’tan  %80-90’lara çıkıyor ve tedavi süresi 24-48 haftadan 12 haftaya iniyor. ABD’de, birçok Avrupa Ülkesinde, Mısır’da ve Asya Pasifik bölgesinde kullanılan yeni Hepatit C ilaçları,  Türkiye’de bulunmasına rağmen hastaların kendi imkanları ile almaları gerekiyor.

İnsan hakları ve sağlık hakları açısından duruma bakarsak; Türkiye’deki hastaların da bu ilaçlara ücretsiz erişmeleri sağlanmalıdır. İlaçların fiyatlarının yüksek görünmesi bu hakkı ortadan kaldırmaz.

Tıp sürekli kendini yenileyen bir bilimdir. Tedavi edilmeyen hepatit, karaciğer nakline varan harabiyete, siroza, karaciğer kanseri yüzünden erken ölümlere yol açabilir. Dünyada kullanılan yeni ilaçlar ile bu iki durumun önüne geçilebilecektir.

Ülkemizde yaklaşık 750 bin Hepatit C hastası bulunmaktadır.

Türkiye’de yaşayan hastalar ve yakınları da sağlık haklarına kavuşmak istemektedir. Durumu acil olan ve bu ilaçları kendi imkanları ile alamayan hastaların adına HEPYAŞAM Derneği olarak sizi duyarlı olmaya ve destek vermeye davet ediyoruz…

İnsan yaşamı değerlidir…

Change.org’daki imza kampanyasına katılmak isterseniz lütfen aşağıdaki linke tıklayın :

https://www.change.org/p/sosyal-g%C3%BCvenlik-kurumu-sa%C4%9Fl%C4%B1k-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-taraf%C4%B1ndan-ruhsat%C4%B1-verilen-yeni-hepatit-c-ila%C3%A7lar%C4%B1n%C4%B1n-sgk-taraf%C4%B1ndan-geri-%C3%B6deme-kapsam%C4%B1na-al%C4%B1nmas%C4%B1n%C4%B1-istiyoruz?recruiter=299065353&utm_campaign=signature_receipt_fb_dialog&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition